:
Search
Close this search box.

Van vrijdag 20 oktober tot en met zondag 22 oktober 2023 staat Maastricht weer in het teken van Maastricht Gallery Weekend. 18 galeries zullen hun deuren openen voor kunstliefhebbers uit binnen- en buitenland.

Het weekend trapt af met een feestelijke openingsavond op vrijdag 20 oktober om 18.00 uur, waarbij iedere galerie een bijzondere activiteit organiseert. Denk hierbij aan een vernissage, lezing, livemuziek of catering. Op zaterdag en zondag zijn alle galeries geopend van 12.00 tot 18.00 uur.    

Vernissage Fresh Blood tijdens Maastricht Gallery Weekend | Finissage Invisible Nature

Vijf jonge getalenteerde kunstenaars, net afgestudeerd aan Maastricht Institute of Arts, exposeren samen bij Artichoque Art Gallery. De kunstenaars zijn geselecteerd door kunsthistoricus, docent en kunstenaar Arjen van Prooijen die zelf ook zal exposeren. Op deze wijze worden docent en studenten plots collega’s.

De volgende talentvolle kunstenaars zullen werk presenteren: Deniece Clermonts, Kim Hotterbeekx, Harm Kleijnen, Maddy Schaeks en Fera van de Wart. Arjen van Prooijen presenteert zijn Fuga’s. Het belooft een gevarieerdere expositie te worden met werk op papier, op hout, schilderijen, keramiek en werk op textiel.

Tijdens de feestelijke openingsavond is er live muziek.

Tegelijkertijd is Maastricht Gallery Weekend ook de laatste kans om expositie ‘Invisible Nature’ te zien. Kunstenaars Edith Tergau en André Kok verrassen met een unieke selectie abstracte schilderijen en keramieken beelden. Beide kunstenaars voelen een sterke verbinding met de natuur. Waar André vaak geïnspireerd wordt door bomen en gebergtes, haalt Edith haar inspiratie met name uit het waterleven. Haar fascinatie voor de microscopische wereld, de natuur op celniveau, uit zich in bijzondere keramieken sculpturen.

Entree is gratis. Gelieve van te voren aan te melden.

Deel dit bericht

Showcase rising stars during TEFAF

Rob van Rijn en Artichoque Art bieden 6 lokale talenten (t/m 27 jaar) een podium tijdens TEFAF. De talenten hebben zich aangemeld na een Open Call die is verspreid via de kunstacademie, Jan van Eijck Academie en de Samenwerkende Ateliers Maastricht (SAM).
Een professionele jury heeft uit alle aanmeldingen een selectie gemaakt die gepresenteerd gaat worden.

Amanda van der Lugt, Maddy Schaeks, Cis Sluijter, Nick Valentijn, Fera van de Wart, Iris van de Winkel

Gelijktijdig is ook de expositie Les Icônes Immortelles te
zien van Atelier Les Deux Garçons.

Vernissage 9 maart
15.00 tot 18.00 uur
Bredestraat 4, 6211 HC Maastricht

Deelname is gratis.
Gelieve van te voren aan te melden.