:

OVER ARTICHOQUE

Artichoque Art is gespecialiseerd in hedendaagse kunst sinds haar oprichting in 2016. Aanvankelijk was de galerie vooral online actief ondersteund met pop-up exposities in bijvoorbeeld het Kruisherenhotel in Maastricht en het Kurhaus in Scheveningen. Sinds 2020 heeft de galerie ook een vaste locatie in een statig monumentaal pand aan de Brusselsestraat 51 in Maastricht, op een steenworp afstand van het Vrijthof. Maastricht is een stad waar kunst en cultuur van oudsher een belangrijke rol spelen in het sociale leven. Artichoque Art is iedere zaterdag geopend tussen 12.00 en 18.00. De overige dagen is iedereen ook van harte welkom op afspraak.

Binding met Maastricht

Artichoque Art heeft zich de afgelopen jaren ontwikkeld tot een vaste waarde binnen het Maastrichtse galerie aanbod. De galerie vertegenwoordigt voornamelijk kunstenaars die een binding met de stad hebben. Het resultaat is een veelzijdig aanbod, variërend van jonge startende kunstenaars tot gearriveerde kunstenaars met een uitgebreid en veelzijdig oeuvre.

Oprichter Erik Stroink vindt het belangrijk om in zijn galerie ruimte te bieden aan  jong talent, kortgeleden afgestudeerd aan de plaatselijke kunstacademie. Veelbelovende studenten van de Maastrichtse kunstacademie krijgen regelmatig de kans om hun werk te exposeren in de galerie. Voor de talenten een buitenkans: vaak is dit hun eerste mogelijkheid hun werk te presenteren aan een gevarieerd en geïnteresseerd publiek.

Maastricht Gallery Weekend

Artichoque Art is mede-initiator van het Maastricht Gallery Weekend, dat wordt gehouden in het derde weekend van oktober. Tijdens dit weekend openen diverse galeries hun deuren met een veelzijdig en feestelijk programma. Daarnaast is Artichoque Art betrokken bij verschillende andere culturele initiatieven in de regio, zoals Jeker Jazz Art Live.  

De galerie onderstreept het belang voor het behoud van cultureel erfgoed. Dit komt onder meer naar voren uit het feit dat ze goede banden onderhoudt met Stichting Restauratie Atelier Limburg (SRAL). SRAL is een groot en toonaangevend instituut voor uitvoering, onderzoek en onderwijs in vier restauratiedisciplines: schilderijen, beelden, historische interieurs en moderne kunst. Door gebruik te maken van de jarenlange kennis en ervaring die hier aanwezig is,  kan Artichoque Art ook haar eigen dienstverlening verder verbeteren.

De juiste keuze, advies op maat

Artichoque Art maakt gebruik van moderne technologieën om te bepalen of een kunstwerk in een bepaalde omgeving tot zijn recht komt of juist niet. Zo krijgen aspirant-kopers alvast een indruk van wat een bepaald kunstwerk ‘doet’ in een interieur, of juist omgekeerd: hoe een interieur als het ware opknapt aan de hand van een nieuwe kunstaankoop. Ook het bepalen van de juiste lijst en ophangsysteem hoort hierbij.

Oog voor kunstenaars

Artichoque Art stelt ook alles in het werk om haar kunstenaars alle zorg uit handen te nemen. Vaak zijn zij zo verdiept in het creatieve proces, dat ze niet toekomen aan de meer praktische aspecten van het kunstenaarschap, zoals marketing of administratie. Dat is precies waar galerie Artichoque Art mee kan helpen.

De galerie biedt ook de mogelijkheid om werk in opdracht te laten vervaardigen door een van de vele kunstenaars uit haar brede netwerk. Op die manier kun je familie, vrienden of relaties verrassen met een origineel en persoonlijk geschenk. Het team van Artichoque neemt graag de tijd om mee te denken als het gaat om de wensen ten aanzien van kunstenaar, materiaal en ontwerp.

Diner- en vergaderlocatie

De inspirerende ruimtes van de galerie lenen zich perfect voor vergaderingen, trainingen, borrels en private dining. De diverse binnenruimtes én een buitenruimte zijn geschikt voor kleine en grotere gezelschappen variërend van vier tot zo’n tachtig gasten.

Artichoque Art werkt samen met een aantal van de beste chefs en cateraars van Maastricht, om te zorgen dat er ook in culinair opzicht niets aan ontbreekt.

Artichoque Art hoopt u snel te kunnen verwelkomen!!

Erik Stroink
+31 6 48 157 309

Vernissage Lichtwesen

Zaterdag 2 december vindt van 14.00 tot 18.00 de feestelijke opening plaats van expositie “Lichtwesen” met lichtobjecten van Duitse kunstenaar Jürgen Reichert. De kunstenaar presenteert dan voor het eerst een nieuwe selectie “Lichtwesen” aan het grote publiek.

Entree is gratis.