:

Fabian von Spreckelsen

Fabian von Spreckelsen (1983) is een Duitse kunstenaar die woonachtig is in Zuid-Limburg. Van kinds af aan heeft Fabian een grote fascinatie voor de natuur. Dit kwam door zijn vader, die hem stimuleerde levende wezens te bestuderen. Sindsdien heeft de relatie en interactie tussen de omgeving en de onontgonnen natuur zijn grote interesse. Fabian is gefascineerd door de banden tussen mensen en de natuurlijke structuren eromheen. Zijn werken interpreteren de natuur, die krachtig vraagt om respect in plaats van om bescherming.

Dat alles resulteert in krachtig werk, waarin flora en fauna door middel van geometrische vormen tot de essentie worden teruggebracht. De lijnen in het werk van Fabian zijn strak en gestileerd. Zijn handgemaakte – unieke – stukken hebben elk een eigen persoonlijkheid. De diversiteit in zijn werken weerspiegelt de variatie van de natuur. Fabian streeft ernaar een evenwicht te vinden tussen ontwerper, ambachtsman en milieubewuste kunstenaar.

Zijn werken zijn te zien op diverse prominente plekken over de hele wereld zoals het met drie Michelinsterren bekroonde restaurant Flocons de Sel in de Franse wintersportplaats Megève en The Chedi Andermatt, een vijfsterrenhotel in Zwiteserland. Daarnaast is zijn werk opgenomen in diverse privé-collecties van Tokyo tot Long Island.

Maastricht Gallery Weekend (20, 21 en 22 oktober)

18 galeries openen de deuren voor kunstliefhebbers uit binnen- en buitenland. Vrijdagavond is de feestelijke opening waarbij iedere deelnemende galerie een bijzondere activiteit organiseert zoals een vernissage, live muziek of een performance.

Tijdens dit weekend exposeren vijf jonge getalenteerde kunstenaars, net afgestudeerd aan de Kunstacademie in Maastricht, samen bij Artichoque Art Gallery. Zij zijn geselecteerd door curator en kunstenaar Arjen van Prooijen die zelf ook zal exposeren.

Openingstijden

Vrijdag 18.00 – 22.00, zaterdag 12.00 -18.00 en zondag 12.00 – 18.00

Entree gratis. Gelieve van te voren aan te melden i.v.m. catering.