Fabian von Spreckelsen (7 januari 1983) is een Duitse kunstenaar woonachtig in Zuid-Limburg. Van kinds af aan heeft Fabian altijd al een grote fascinatie gehad voor de natuur. Dit werd hem doorgegeven door zijn vader die hem stimuleerde levende wezens te bestuderen.

Sindsdien drijft de relatie en interactie tussen de omgeving en de onontgonnen natuur zijn interesse. Fabian is gefascineerd door de banden tussen ons mensen en de natuurlijke structuren eromheen. Zijn werken interpreteren de natuur als krachtig vragend om respect in plaats van om bescherming.

Dit resulteert in krachtig werk waarin de flora en fauna door midden van geometrische vormen tot de essentie worden teruggebracht. De lijnen in het werk van Fabian zijn strak en gestileerd, zijn handgemaakte unieke stukken hebben ieder een eigen persoonlijkheid en de diversiteit in zijn werken weerspiegelt de variatie van de natuur. Fabian streeft naar een balans tussen ontwerper, ambachtsman en milieubewuste kunstenaar.

Zijn werken zijn te zien op diverse prominente plekken over de hele wereld zoals restaurant Flocons de Sel *** in Megève (FR) of The Chedi Andermatt Hotel ***** (CH). Daarnaast is zijn werk opgenomen in diverse privé-collecties van Tokyo tot Long Island.

Fabian von Spreckelsen