:
Search
Close this search box.

Fabian von Spreckelsen

Fabian von Spreckelsen (1983) is een Duitse kunstenaar die woonachtig is in Zuid-Limburg. Van kinds af aan heeft Fabian een grote fascinatie voor de natuur. Dit kwam door zijn vader, die hem stimuleerde levende wezens te bestuderen. Sindsdien heeft de relatie en interactie tussen de omgeving en de onontgonnen natuur zijn grote interesse. Fabian is gefascineerd door de banden tussen mensen en de natuurlijke structuren eromheen. Zijn werken interpreteren de natuur, die krachtig vraagt om respect in plaats van om bescherming.

Dat alles resulteert in krachtig werk, waarin flora en fauna door middel van geometrische vormen tot de essentie worden teruggebracht. De lijnen in het werk van Fabian zijn strak en gestileerd. Zijn handgemaakte – unieke – stukken hebben elk een eigen persoonlijkheid. De diversiteit in zijn werken weerspiegelt de variatie van de natuur. Fabian streeft ernaar een evenwicht te vinden tussen ontwerper, ambachtsman en milieubewuste kunstenaar.

Zijn werken zijn te zien op diverse prominente plekken over de hele wereld zoals het met drie Michelinsterren bekroonde restaurant Flocons de Sel in de Franse wintersportplaats Megève en The Chedi Andermatt, een vijfsterrenhotel in Zwiteserland. Daarnaast is zijn werk opgenomen in diverse privé-collecties van Tokyo tot Long Island.

Showcase rising stars during TEFAF

Rob van Rijn en Artichoque Art bieden 6 lokale talenten (t/m 27 jaar) een podium tijdens TEFAF. De talenten hebben zich aangemeld na een Open Call die is verspreid via de kunstacademie, Jan van Eijck Academie en de Samenwerkende Ateliers Maastricht (SAM).
Een professionele jury heeft uit alle aanmeldingen een selectie gemaakt die gepresenteerd gaat worden.

Amanda van der Lugt, Maddy Schaeks, Cis Sluijter, Nick Valentijn, Fera van de Wart, Iris van de Winkel

Gelijktijdig is ook de expositie Les Icônes Immortelles te
zien van Atelier Les Deux Garçons.

Vernissage 9 maart
15.00 tot 18.00 uur
Bredestraat 4, 6211 HC Maastricht

Deelname is gratis.
Gelieve van te voren aan te melden.