André Kok (Schayk, 1961) studeerde van 1980 tot 1986 aan de Stadsacademie voor toegepaste kunsten in Maastricht. Hij studeerde af in de richting TEHATEX. Daarna volgde hij een marketingopleiding bij het Centrum Vakopleiding. Direct na zijn afstuderen is André Kok doorgegaan met het maken van tekeningen, schilderijen en grafieken.

Het werk van André Kok is dan weer figuratief, dan weer puur abstract. Soms ontstaat er een combinatie van figuratieve en abstracte vormen. In de laatste jaren is er een tendens naar abstracter werk ontstaan. De werken hebben keer op keer een emotionele lading: emoties die ontstaan door zijn persoonlijke beleving van menselijke interacties, beschouwing van mens en wereld én beschouwing van de natuur. Dit uit zich in een uitbundig kleurgebruik en in een krachtige, expressieve lijnvoering.

André Kok - Kunstschilder
Lees meer
De kunstenaar heeft een sterke binding met de natuur. Veel voorkomende motieven zijn bomen en gebergtes; vaak geïnspireerd door ervaringen die hij opdeed tijdens zijn trektochten door de Alpen, Pyreneeën en Dolomieten en de talloze wandelingen door het Limburgse landschap. Ook vrouwelijk naakt vormt een belangrijke inspiratiebron.

Wat het grafisch werk betreft is hij zich gaan bekwamen in de zeefdruk en de steenlithografie. Deze twee technieken is hij gecombineerd gaan gebruiken. De zeefdruk voor de meer kleurrijke, schilderachtige elementen en de steendruk voor de lineaire elementen.

Bij de tekeningen en schilderijen is gebruik gemaakt van pastelkrijt, gouache en acryl. Ook hier weer een onderscheid: de pastels gebruikt hij voor de lineaire, tekenachtige elementen en de gouache en acrylverf voor de schilderachtige.

ONZE COLLECTIE

LANDSCHAPPEN
Metropole rio de la Pleta
ABSTRACT
New-horizon-Andre-Kok
MAASTRICHT
Sandship crossing Maastricht
BLOEMEN
PORTRET
Swiping lady framed - Andre Kok