:

Paul Roeden

Opgegroeid in de traditie van porseleinmakers leerde Paul Roeden thuis het belang van goed ontwerpen. Bellefroid, de grote ontwerper, kende Paul als huisvriend van zijn vader.

Liefde voor vakmanschap kreeg hij van zijn grootvader, hoofd van de ovens van de Mosa. Wie iets van porselein weet, weet dat het stookproces cruciaal is voor de kwaliteit van het eindresultaat. Dat fijnzinnige gevoel voor maat en verhouding, voor schoonheid en kwetsbaarheid, heeft Paul van hem geërfd.

Vakkennis en vakmanschap, eigen gemaakt door jarenlange studie bij professor Patteeuw en werkbezoeken met Jan Hoet aan o.a. de ateliers van Raveel, Vertessen, Pannemarenko en Raoul de Keyzer, stimuleerden hem door te gaan met zijn creatieve zoektocht.

Bij Jacques Spee op de Academie Beeldende Kunst in Maastricht ontwikkelde hij jarenlang de verfijning die hij zocht in de expressie van zijn werk als kunstenaar.

Vernissage Lichtwesen

Zaterdag 2 december vindt van 14.00 tot 18.00 de feestelijke opening plaats van expositie “Lichtwesen” met lichtobjecten van Duitse kunstenaar Jürgen Reichert. De kunstenaar presenteert dan voor het eerst een nieuwe selectie “Lichtwesen” aan het grote publiek.

Entree is gratis.