:
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Paul Roeden

Opgegroeid in de traditie van porseleinmakers leerde Paul Roeden thuis het belang van goed ontwerpen. Bellefroid, de grote ontwerper, kende Paul als huisvriend van zijn vader.

Liefde voor vakmanschap kreeg hij van zijn grootvader, hoofd van de ovens van de Mosa. Wie iets van porselein weet, weet dat het stookproces cruciaal is voor de kwaliteit van het eindresultaat. Dat fijnzinnige gevoel voor maat en verhouding, voor schoonheid en kwetsbaarheid, heeft Paul van hem geërfd.

Vakkennis en vakmanschap, eigen gemaakt door jarenlange studie bij professor Patteeuw en werkbezoeken met Jan Hoet aan o.a. de ateliers van Raveel, Vertessen, Pannemarenko en Raoul de Keyzer, stimuleerden hem door te gaan met zijn creatieve zoektocht.

Bij Jacques Spee op de Academie Beeldende Kunst in Maastricht ontwikkelde hij jarenlang de verfijning die hij zocht in de expressie van zijn werk als kunstenaar.

Lezing: Surrealisme door Arjen van Prooijen

Woensdag 26 juni
19.30 – 21.30 uur • Prijs € 29,50
Incl. koffie, thee, tafelwater en een afsluitend drankje
Locatie: Artichoque Art, Bredestraaat 4, Maastricht
 
Het is dit jaar 100 jaar geleden dat de Franse schrijver André Breton zijn surrealistisch manifest schreef. Een essay waarin hij de basisprincipes beschreef van de nieuwe kunst. In deze lezing neemt Arjen van Prooijen jou mee naar de belangrijkste kunstenaars van deze bijzondere stroming. We gaan het hebben over de verbeelding van het onderbewuste en het irrationele en bekijken Frottages, Grattages en andere toeval-technieken in de werken van Joan Miro, Max Ernst en Yves Tanguy.