:
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Pallieter Hutschemakers

Pallieter werd geboren in een kunstenaarsgezin te Eijsden en studeerde illustratieve vormgeving en vrij schilderen aan de Academie Beeldende Kunsten te Maastricht.

In zijn werk moet de kijker zich herkennen in de liefde van het Limburgs landschap. Als Pallieter schildert, wordt hij deel van het landschap waarin hij is opgegroeid. In dat landschap vindt hij de stilte en de rust van de natuurlijke ordening, de ruimte om na te denken.

De schilder brengt de Limburgse landschapstaferelen tot leven met acrylverf. Hij doet dat zeer gedetailleerd en minutieus, waarbij hij gebruik maakt van de glaceertechniek, een schildermethode die al werd gebruikt door landschapschilders uit de zeventiende eeuw. ,,Bij het glaceren wordt de verf laagje voor laagje op het doek aangebracht”, legt de schilder uit. ,,Op die manier ontstaat een glanzende diepte die je op een foto nooit kunt zien. De glaceertechniek wordt tegenwoordig nog maar door zeer weinig schilders gebruikt.”

Daarnaast verzorgde Pallieter de illustraties in het prentenboek “De wijde wereld in!” van bekende kinderboekenschrijver Jacques Vriens. Artichoque Art heeft het voorrecht een gelimiteerde en gesigneerde selectie giclée art prints van deze illustraties te mogen uitbrengen samen met de schilder.
Pallieter Hutschemakers Artichoque Art Gallery
  • illustratieve vormgeving en vrij schilderen – Academie Beeldende Kunsten te Maastricht

Open Atelier - André Kok

Gratis entree
Gelieve van te voren aan te melden via info@artichoque.nl
 
Zondag 23 juni zal schilder André Kok zijn atelier openstellen voor bezoek in het kader van de Open Ateliers georganiseerd door SAM (Stichting Ateliers Maastricht). In hetzelfde complex zijn deze dag ook de ateliers van Jean Paul Delcourt en Marjan Melker te bezichtigen.