:

Pallieter Hutschemakers

Pallieter werd geboren in een kunstenaarsgezin te Eijsden en studeerde illustratieve vormgeving en vrij schilderen aan de Academie Beeldende Kunsten te Maastricht.

In zijn werk moet de kijker zich herkennen in de liefde van het Limburgs landschap. Als Pallieter schildert, wordt hij deel van het landschap waarin hij is opgegroeid. In dat landschap vindt hij de stilte en de rust van de natuurlijke ordening, de ruimte om na te denken.

De schilder brengt de Limburgse landschapstaferelen tot leven met acrylverf. Hij doet dat zeer gedetailleerd en minutieus, waarbij hij gebruik maakt van de glaceertechniek, een schildermethode die al werd gebruikt door landschapschilders uit de zeventiende eeuw. ,,Bij het glaceren wordt de verf laagje voor laagje op het doek aangebracht”, legt de schilder uit. ,,Op die manier ontstaat een glanzende diepte die je op een foto nooit kunt zien. De glaceertechniek wordt tegenwoordig nog maar door zeer weinig schilders gebruikt.”

Daarnaast verzorgde Pallieter de illustraties in het prentenboek “De wijde wereld in!” van bekende kinderboekenschrijver Jacques Vriens. Artichoque Art heeft het voorrecht een gelimiteerde en gesigneerde selectie giclée art prints van deze illustraties te mogen uitbrengen samen met de schilder.
Pallieter Hutschemakers Artichoque Art Gallery
  • illustratieve vormgeving en vrij schilderen – Academie Beeldende Kunsten te Maastricht

Vernissage Lichtwesen

Zaterdag 2 december vindt van 14.00 tot 18.00 de feestelijke opening plaats van expositie “Lichtwesen” met lichtobjecten van Duitse kunstenaar Jürgen Reichert. De kunstenaar presenteert dan voor het eerst een nieuwe selectie “Lichtwesen” aan het grote publiek.

Entree is gratis.