:
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Nick Valentijn

Nick Valentijn (1999), geboren in Echt, Limburg, is een ontwerper die dit jaar afstudeert aan de opleiding design op de kunstacademie in Maastricht. Met zijn fascinatie voor het werken met metalen, ontdekte Nick een nieuwe passie in de wereld van ontwerp. Met deze ervaringen in het achterhoofd richt hij zich op het creëren van unieke en ambachtelijke ontwerpen. Van oorsprong begonnen met keramiek, heeft hij nu een voorliefde ontwikkeld voor het vormgeven van imperfecte, speelse vormen met metaal.

Zijn creatieve proces is een samensmelting van verschillende technieken uit diverse invalshoeken, met als doel een connectie te creëren door handmatige persoonlijkheid. Nick Valentijn beschouwt zijn ontwerpen als uitdrukkingen van een interactie tussen verschillende materialen en technieken. Door ambacht en creativiteit te combineren, ontstaat een harmonie waarbij elk detail met zorg is overwogen. Het gaat niet alleen om het integreren van technieken; het draait ook om het toevoegen van een menselijk aspect aan zijn creaties, waardoor ze meer worden dan slechts concrete objecten.

Het benadrukken van handmatige persoonlijkheid is van essentieel belang om werken te creëren die niet alleen zintuiglijk aantrekkelijk zijn, maar ook in staat zijn om verhalen te vertellen en emoties op te roepen. De kern van deze artistieke visie ligt in het streven naar een harmonie tussen techniek, ambacht en persoonlijkheid. Hierbij wordt bewust afstand genomen van massaproductie, met als doel de schoonheid van ruwe materialen te accentueren te midden van een wereld vol bewerkte objecten.

Nick Valentijn

Open Atelier - André Kok

Gratis entree
Gelieve van te voren aan te melden via info@artichoque.nl
 
Zondag 23 juni zal schilder André Kok zijn atelier openstellen voor bezoek in het kader van de Open Ateliers georganiseerd door SAM (Stichting Ateliers Maastricht). In hetzelfde complex zijn deze dag ook de ateliers van Jean Paul Delcourt en Marjan Melker te bezichtigen.