:
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Maurizio Pibia

De half-Nederlandse en half-Sardijnse Maurizio Pibia (Doetinchem 1985), groeide op in Sardinië. De natuur is voor hem het belangrijkste element van inspiratie in zijn schilderijen. In zijn abstracte werken roept hij de rust aan. De rauwheid van zijn benadering in materiaal en techniek blijft hierin voelbaar.

In zijn meer abstract-figuratieve werken creëert hij door middel van levendige kleuren en decoratieve elementen de voorstellingen van zijn eigen realiteit. De speelsheid van zijn manier van werken en de tactiliteit van zijn verfstroken, vertelt over het leven op het eiland Sardinië.

Interieurs met vazen op tafels, gevuld met karakteristieke bloemen verbeelden een poëtische directheid. Maar zijn werk gaat ook over een meer complexe beleving van natuurfenomenen en wat dat oproept. Dit alles weet hij op een open en symbolische manier met elkaar te verbinden, op zoek naar de balans tussen archetypische vormen en persoonlijke ervaringen.

Maurizio Pibia woont en werkt momenteel in Maastricht.

Lezing: Surrealisme door Arjen van Prooijen

Woensdag 26 juni
19.30 – 21.30 uur • Prijs € 29,50
Incl. koffie, thee, tafelwater en een afsluitend drankje
Locatie: Artichoque Art, Bredestraaat 4, Maastricht
 
Het is dit jaar 100 jaar geleden dat de Franse schrijver André Breton zijn surrealistisch manifest schreef. Een essay waarin hij de basisprincipes beschreef van de nieuwe kunst. In deze lezing neemt Arjen van Prooijen jou mee naar de belangrijkste kunstenaars van deze bijzondere stroming. We gaan het hebben over de verbeelding van het onderbewuste en het irrationele en bekijken Frottages, Grattages en andere toeval-technieken in de werken van Joan Miro, Max Ernst en Yves Tanguy.