:
Search
Close this search box.

Maurizio Pibia

De half-Nederlandse en half-Sardijnse Maurizio Pibia (Doetinchem 1985), groeide op in Sardinië. De natuur is voor hem het belangrijkste element van inspiratie in zijn schilderijen. In zijn abstracte werken roept hij de rust aan. De rauwheid van zijn benadering in materiaal en techniek blijft hierin voelbaar.

In zijn meer abstract-figuratieve werken creëert hij door middel van levendige kleuren en decoratieve elementen de voorstellingen van zijn eigen realiteit. De speelsheid van zijn manier van werken en de tactiliteit van zijn verfstroken, vertelt over het leven op het eiland Sardinië.

Interieurs met vazen op tafels, gevuld met karakteristieke bloemen verbeelden een poëtische directheid. Maar zijn werk gaat ook over een meer complexe beleving van natuurfenomenen en wat dat oproept. Dit alles weet hij op een open en symbolische manier met elkaar te verbinden, op zoek naar de balans tussen archetypische vormen en persoonlijke ervaringen.

Maurizio Pibia woont en werkt momenteel in Maastricht.

Expositie banner Les Deux Garcons

Les Icônes Immortelles - Atelier Les Deux Garçons

In december 2023 werden ter gelegenheid van het 200 jaar Maastricht Institute of Arts drie beelden van ieder vier meter hoog op het Herdenkingsplein onthuld. Met de titel ‘Les Citoyens de Maastricht’ (‘De Burgers van Maastricht’). Inspiratie vormde de bijzondere 200 jaar oude gipscollectie (de zogenaamde Gipsotheek) die de kunstacademie rijk is. In deze expositie toont Atelier Les Deux Garçons beelden die aan deze drie giganten ten grondslag liggen. Brons, taxidermie en collages met terugkerende iconen zoals de Siamees, vormen samen een indrukwekkend geheel in de benedenzaal van de galerie.