­­­De natuur is voor Maurizio Pibia het belangrijkste element van inspiratie in zijn schilderijen. In zijn abstracte werken roept hij de rust aan. De rauwheid van zijn benadering in materiaal en techniek blijft hierin voelbaar.

In zijn meer abstract-figuratieve werken creëert hij door middel van levendige kleuren en decoratieve elementen, de voorstellingen van zijn eigen realiteit. De speelsheid van zijn manier van werken en de tactiliteit van verfstroken vertelt over het leven op het eiland Sardinië.

Een poëtische directheid verbeeldt o.a. interieurs met vazen op tafels gevuld met karakteristieke bloemen. Maar tevens spreekt zijn werk over een meer complexe beleving van natuurfenomenen en wat dat oproept. Dit weet hij op een open en symbolische manier aan elkaar te verbinden; op zoek naar de balans tussen archetypische vorm en persoonlijke ervaringen.

De half Nederlandse en half Sardijnse Maurizio werd in 1985 in Doetinchem geboren en groeide op in Sardinië. Hij is momenteel woonachtig en werkzaam in Maastricht.