:

Maurizio Pibia

De half-Nederlandse en half-Sardijnse Maurizio Pibia (Doetinchem 1985), groeide op in Sardinië. De natuur is voor hem het belangrijkste element van inspiratie in zijn schilderijen. In zijn abstracte werken roept hij de rust aan. De rauwheid van zijn benadering in materiaal en techniek blijft hierin voelbaar.

In zijn meer abstract-figuratieve werken creëert hij door middel van levendige kleuren en decoratieve elementen de voorstellingen van zijn eigen realiteit. De speelsheid van zijn manier van werken en de tactiliteit van zijn verfstroken, vertelt over het leven op het eiland Sardinië.

Interieurs met vazen op tafels, gevuld met karakteristieke bloemen verbeelden een poëtische directheid. Maar zijn werk gaat ook over een meer complexe beleving van natuurfenomenen en wat dat oproept. Dit alles weet hij op een open en symbolische manier met elkaar te verbinden, op zoek naar de balans tussen archetypische vormen en persoonlijke ervaringen.

Maurizio Pibia woont en werkt momenteel in Maastricht.

Maastricht Gallery Weekend (20, 21 en 22 oktober)

18 galeries openen de deuren voor kunstliefhebbers uit binnen- en buitenland. Vrijdagavond is de feestelijke opening waarbij iedere deelnemende galerie een bijzondere activiteit organiseert zoals een vernissage, live muziek of een performance.

Tijdens dit weekend exposeren vijf jonge getalenteerde kunstenaars, net afgestudeerd aan de Kunstacademie in Maastricht, samen bij Artichoque Art Gallery. Zij zijn geselecteerd door curator en kunstenaar Arjen van Prooijen die zelf ook zal exposeren.

Openingstijden

Vrijdag 18.00 – 22.00, zaterdag 12.00 -18.00 en zondag 12.00 – 18.00

Entree gratis. Gelieve van te voren aan te melden i.v.m. catering.