:
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Mariëlle Yogi

Marielle Yogi (Maastricht, 1987), werkt als schilder, fotograaf, illustrator en grafisch ontwerper. Na haar opleiding aan de Kunstacademie Maastricht, waar ze van 2012 tot 2016 studeerde, trok ze de wijde wereld in. Dit omdat ze het gevoel had dat Nederland te klein voor haar was. Tijdens haar talrijke reizen en verblijven in diverse landen werkte ze verder aan haar schilderstijl, met de bedoeling deze zoveel mogelijk in overeenstemming te brengen met haar persoonlijkheid.

In 2017 reisde ze voor het eerst naar Afrika. Daar legde ze in 2019 de basis voor haar serie ‘Afrikaanse portretten’. De 36 werken die daaruit tot nu toe uit zijn voortgekomen, stelt ze steeds tentoon op plekken waar ze op dat moment verblijft.

Sinds enige tijd is Marielle weer werkzaam in Maastricht. Ze heeft haar eigen atelier in het Landbouwbelang, een culturele vrijplaats aan de Maas. Haar inspiratie haalt ze uit, wat ze kenschetst als ‘het authentieke leven’. Ze legt een grote belangstelling aan de dag voor alles wat ‘anders’ is en is vastbesloten de strijd tegen ‘het systeem’ nooit te verliezen. Volgens mensen die haar goed kennen, staat Marielle steeds weer op. Ze vindt haar weg in haar eigen protest, dat ze ombuigt in schilderijen en graffiti.

De afgelopen jaren doneerde Marielle een deel van de opbrengst van haar werk aan diverse projecten in de Ugandese hoofdstad Kampala en aan Nakivale, een van de grootste vluchtelingencentra van Oost-Afrika. Het is de bedoeling dat haar oneindige project om mensen die zij tijdens haar reizen in Afrika tegenkomt te portretteren, de komende jaren een verdere ontwikkeling doormaakt. Een gedeelte van de verkoop van haar werken gaat naar projecten waar ze werkzaam is als yoga- en kunstdocent.

Open Atelier - André Kok

Gratis entree
Gelieve van te voren aan te melden via info@artichoque.nl
 
Zondag 23 juni zal schilder André Kok zijn atelier openstellen voor bezoek in het kader van de Open Ateliers georganiseerd door SAM (Stichting Ateliers Maastricht). In hetzelfde complex zijn deze dag ook de ateliers van Jean Paul Delcourt en Marjan Melker te bezichtigen.