:

Mariëlle Yogi

Marielle Yogi (Maastricht, 1987), werkt als schilder, fotograaf, illustrator en grafisch ontwerper. Na haar opleiding aan de Kunstacademie Maastricht, waar ze van 2012 tot 2016 studeerde, trok ze de wijde wereld in. Dit omdat ze het gevoel had dat Nederland te klein voor haar was. Tijdens haar talrijke reizen en verblijven in diverse landen werkte ze verder aan haar schilderstijl, met de bedoeling deze zoveel mogelijk in overeenstemming te brengen met haar persoonlijkheid.

In 2017 reisde ze voor het eerst naar Afrika. Daar legde ze in 2019 de basis voor haar serie ‘Afrikaanse portretten’. De 36 werken die daaruit tot nu toe uit zijn voortgekomen, stelt ze steeds tentoon op plekken waar ze op dat moment verblijft.

Sinds enige tijd is Marielle weer werkzaam in Maastricht. Ze heeft haar eigen atelier in het Landbouwbelang, een culturele vrijplaats aan de Maas. Haar inspiratie haalt ze uit, wat ze kenschetst als ‘het authentieke leven’. Ze legt een grote belangstelling aan de dag voor alles wat ‘anders’ is en is vastbesloten de strijd tegen ‘het systeem’ nooit te verliezen. Volgens mensen die haar goed kennen, staat Marielle steeds weer op. Ze vindt haar weg in haar eigen protest, dat ze ombuigt in schilderijen en graffiti.

De afgelopen jaren doneerde Marielle een deel van de opbrengst van haar werk aan diverse projecten in de Ugandese hoofdstad Kampala en aan Nakivale, een van de grootste vluchtelingencentra van Oost-Afrika. Het is de bedoeling dat haar oneindige project om mensen die zij tijdens haar reizen in Afrika tegenkomt te portretteren, de komende jaren een verdere ontwikkeling doormaakt. Een gedeelte van de verkoop van haar werken gaat naar projecten waar ze werkzaam is als yoga- en kunstdocent.

Vernissage Lichtwesen

Zaterdag 2 december vindt van 14.00 tot 18.00 de feestelijke opening plaats van expositie “Lichtwesen” met lichtobjecten van Duitse kunstenaar Jürgen Reichert. De kunstenaar presenteert dan voor het eerst een nieuwe selectie “Lichtwesen” aan het grote publiek.

Entree is gratis.