:
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Maddy Schaeks

Maddy Schaeks (Heerlen, 1997) is in 2023 afgestudeerd aan de opleiding Fine Art & Design in Education aan de Maastricht Institute of Arts. Naast haar specialisatie in keramiek, werkt ze met textiel-, audiovisueel- en schildertechnieken.

Geïnspireerd door haar zoektocht naar haar (Franse) identiteit, haar plaats in de wereld, kunstgeschiedenis en de onvoorspelbaarheid van het creatieve proces, laat ze zich door materiaal leiden. Elk werk is een nieuwe verkenning van vorm, textuur en kleur, resulterend in unieke keramische werken. Met deze creaties nodigt ze de kijker uit om imperfecties te omarmen en de verborgen schoonheid te ontdekken die schuilt in onvolmaaktheid.

Maddy Schaeks - Artichoque Art
  • 2019-2023: Fine Art & Design in Education BA, Maastricht
  • Residentie: Augustus 2021, Nuits des Lampions. Wiltz, Luxemburg.

Lezing: Surrealisme door Arjen van Prooijen

Woensdag 26 juni
19.30 – 21.30 uur • Prijs € 29,50
Incl. koffie, thee, tafelwater en een afsluitend drankje
Locatie: Artichoque Art, Bredestraaat 4, Maastricht
 
Het is dit jaar 100 jaar geleden dat de Franse schrijver André Breton zijn surrealistisch manifest schreef. Een essay waarin hij de basisprincipes beschreef van de nieuwe kunst. In deze lezing neemt Arjen van Prooijen jou mee naar de belangrijkste kunstenaars van deze bijzondere stroming. We gaan het hebben over de verbeelding van het onderbewuste en het irrationele en bekijken Frottages, Grattages en andere toeval-technieken in de werken van Joan Miro, Max Ernst en Yves Tanguy.