:
Zoek
Sluit dit zoekvak.

M.C. Escher

Maurits Cornelis Escher (1898-1972) is een van ’s werelds meest beroemde grafici. Zijn kunst wordt wereldwijd door miljoenen mensen bewonderd.

Nadat hij zijn school heeft afgerond reist hij langdurig door o.a. Italië, waar hij zijn vrouw Jetta Umiker ontmoet en met wie hij in 1924 trouwt. Zij gaan naar Rome, waar zij tot 1935 wonen. Gedurende deze 11 jaar reist M.C. Escher ieder jaar door Italië waarbij hij tekeningen en schetsen maakt die hij, later thuis in zijn atelier, gebruikt voor zijn prenten. Veel van deze schetsen gebruikt hij later ook weer voor zijn litho’s, houtsneden en houtgravures.

Gedurende de tijd dat hij in Italië woont en werkt maakt hij prachtige, meer realistische werken zoals de litho Castrovalva waarin men al zijn fascinatie voor perspectief kan zien. Hij is het meest beroemd om zijn zogenaamde onmogelijke tekeningen, zoals Klimmen en Dalen en Relativiteit, maar ook om zijn metamorfoses, zoals Metamorfose I, II en III, Lucht en Water I en Reptielen.

Hij speelt met architectuur, perspectief en onmogelijke ruimtes. Zijn kunst blijft miljoenen mensen over de hele wereld verbazen en in verwondering brengen. In zijn werk herkennen wij zijn uitstekende observatie van de wereld om ons heen en de uitdrukking van zijn eigen fantasie. M.C. Escher laat ons zien dat de werkelijkheid wonderlijk, begrijpelijk en fascinerend is.

Speciale actie Artichoque Art Gallery

Bij aankoop van een Escher prent ontvangt u tijdelijk gratis het boek M.C. Escher 29 Master Prints van Uitgeverij Abradale in New York.

Open Atelier - André Kok

Gratis entree
Gelieve van te voren aan te melden via info@artichoque.nl
 
Zondag 23 juni zal schilder André Kok zijn atelier openstellen voor bezoek in het kader van de Open Ateliers georganiseerd door SAM (Stichting Ateliers Maastricht). In hetzelfde complex zijn deze dag ook de ateliers van Jean Paul Delcourt en Marjan Melker te bezichtigen.