:
Search
Close this search box.

Hans van der Weijden

Hans van der Weijden (1956) studeerde van 1981 tot 1986 aan de Academie voor toegepaste kunsten in Maastricht, afdeling vormgeving metalen en kunststoffen (cum laude). Hij organiseerde diverse tentoonstellingen op prominente plekken, waaronder de Neuer Aachener Kunstverein (Aken), Galerie Guthschmidt (Den Haag), Kunstbanken (Hamar) en de Schatkamer van de Basiliek van Sint Servaas (Maastricht). Zijn werken kunnen worden gecategoriseerd als Wunderkammerkunst, relieken en relikwieën.

Hans maakt doosjes, kastjes en objecten in zink. Struisvogeleieren en zee-egels worden in combinatie met koraaltakken en schelpen houders voor gevonden aandenkens. Zijn kunstwerkjes hebben soms een verweerd uiterlijk (als een archeologische vondst) en zijn versierd met allerlei ornamentjes (schelpen, stenen, kraaltjes, veertjes, takje, kreeftenstaartjes, spijkertjes, touwtjes), die soms als een relikwie achter een kijkglaasje zijn opgesteld. Deze ornamentjes maken het object tot een kostbaar kleinood, een schatkist, iets van emotionele waarde. Door tekeningetjes, landkaartjes en onleesbare teksten krijgen de objecten een geheimzinnige uitstraling.

Showcase rising stars during TEFAF

Rob van Rijn en Artichoque Art bieden 6 lokale talenten (t/m 27 jaar) een podium tijdens TEFAF. De talenten hebben zich aangemeld na een Open Call die is verspreid via de kunstacademie, Jan van Eijck Academie en de Samenwerkende Ateliers Maastricht (SAM).
Een professionele jury heeft uit alle aanmeldingen een selectie gemaakt die gepresenteerd gaat worden.

Amanda van der Lugt, Maddy Schaeks, Cis Sluijter, Nick Valentijn, Fera van de Wart, Iris van de Winkel

Gelijktijdig is ook de expositie Les Icônes Immortelles te
zien van Atelier Les Deux Garçons.

Vernissage 9 maart
15.00 tot 18.00 uur
Bredestraat 4, 6211 HC Maastricht

Deelname is gratis.
Gelieve van te voren aan te melden.