:

Zaterdag 2 december vindt de feestelijke opening plaats van de expositie “Lichtwesen” met lichtobjecten van Duitse kunstenaar Jürgen Reichert. De kunstenaar presenteert dan voor het eerst een nieuwe collectie “Lichtwesen” aan het grote publiek. De expositie loopt tot en met 27 januari 2024.

Jürgen ReichertJürgen Reichert werd geboren in 1969 in Eschweiler en woont en werkt tegenwoordig in Aken (Duitland). Na het afronden van een opleiding elektrotechniek aan de FH Aachen behaalde de kunstenaar zijn diploma productontwerp aan de Academie Beeldende Kunsten Maastricht (ABKM).

Zijn Lichtwesen zijn gemaakt van siliconen, textiel en pigment. Ieder wezen is uniek omdat er geen gebruik wordt gemaakt van mallen. De structuren zijn afgekeken van de natuur. De ontwerpen berusten echter geheel op zijn eigen fantasie. Als een soort wetenschapper geeft Jürgen ze ook Latijnse namen waarbij ze allen behoren tot de familie der Lichtwesen. De objecten zijn laagje voor laagje, bolletje voor bolletje opgebouwd, in een door de kunstenaar zelf ontwikkelde techniek.

De Lichtwesen bewijzen dat ook licht een materiaal is, tastbaar gemaakt door de kunstenaar. De objecten lijken net levende organismen die ieder moment in beweging kunnen komen zoals bloemen die wuiven in de wind of anemonen die bewegen in de zeestroming. “Met zo’n Lichtwezen in huis heb je er een huisgenoot bij. Pas als je ze een schemerig plekje geeft, zullen ze hun volle schoonheid prijsgeven.”

 

Locatie:
Artichoque Art Gallery
Brusselsestraat 51, Maastricht

Geopend elke zaterdag van 12.00 tot 18.00 uur en alle overige dagen na het maken van een afspraak

Deel dit bericht

Vernissage Lichtwesen

Zaterdag 2 december vindt van 14.00 tot 18.00 de feestelijke opening plaats van expositie “Lichtwesen” met lichtobjecten van Duitse kunstenaar Jürgen Reichert. De kunstenaar presenteert dan voor het eerst een nieuwe selectie “Lichtwesen” aan het grote publiek.

Entree is gratis.