:

Emile Cornelis

Emile Cornelis (Maastricht, 1946) is geïnspireerd door de oude Egyptenaren, Grieken en Romeinen. Sculpturen uit die periode hebben voor hem een haast magisch aura. Strevend naar perfectie, gecombineerd met deze invloeden, creëert hij de meest fantastische sculpturen, die bovendien tijdloos zijn.

De uiterlijke vorm van zijn werk is niet alleen een technisch, maar vooral een emotioneel proces. Emile vindt dat een beeld gevormd moet worden door het gevoel, en niet vanuit de logica of het verstand. Om die reden heeft hij ook geen vooropgezet plan als hij aan een beeld begint.

Vanuit deze denkbeelden drukt Emile Cornelis zijn emoties uit in de meest uiteenlopende, tijdloze, maar vooral prachtige sculpturen.

Maastricht Gallery Weekend (20, 21 en 22 oktober)

18 galeries openen de deuren voor kunstliefhebbers uit binnen- en buitenland. Vrijdagavond is de feestelijke opening waarbij iedere deelnemende galerie een bijzondere activiteit organiseert zoals een vernissage, live muziek of een performance.

Tijdens dit weekend exposeren vijf jonge getalenteerde kunstenaars, net afgestudeerd aan de Kunstacademie in Maastricht, samen bij Artichoque Art Gallery. Zij zijn geselecteerd door curator en kunstenaar Arjen van Prooijen die zelf ook zal exposeren.

Openingstijden

Vrijdag 18.00 – 22.00, zaterdag 12.00 -18.00 en zondag 12.00 – 18.00

Entree gratis. Gelieve van te voren aan te melden i.v.m. catering.