:
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Els Hendriks

Els Hendriks (Amsterdam, 1955) woont al zo’n vijftien jaar in de Belgische grensplaats Riemst. Ze werkt in Maastricht. Naast haar loopbaan in organisatieadvies en communicatietrainingen, is Els zich de laatste jaren steeds meer gaan toeleggen op fotografie.

Els heeft de kneepjes van het fotograferen geleerd in talrijke cursussen én door coaching van fotograaf Saïd ten Brinke. Haar inspiratie haalt ze veelal uit de natuur dichtbij huis. Door een speciale fototechniek, belichting of standpunt creëert ze beelden die net even anders zijn dan wat ons oog normaal gesproken ziet. Soms lijken haar foto’s wel aquarellen, Japanse prenten of schilderijen uit een vervlogen verleden.

  • 2022 Maastricht Expositie Artichoque
  • 2019 sep, 3e prijs Photofestival Maastricht
  • 2017 juni/juli, Coachhuis

 425,00 495,00

 295,00 495,00

Lezing: Surrealisme door Arjen van Prooijen

Woensdag 26 juni
19.30 – 21.30 uur • Prijs € 29,50
Incl. koffie, thee, tafelwater en een afsluitend drankje
Locatie: Artichoque Art, Bredestraaat 4, Maastricht
 
Het is dit jaar 100 jaar geleden dat de Franse schrijver André Breton zijn surrealistisch manifest schreef. Een essay waarin hij de basisprincipes beschreef van de nieuwe kunst. In deze lezing neemt Arjen van Prooijen jou mee naar de belangrijkste kunstenaars van deze bijzondere stroming. We gaan het hebben over de verbeelding van het onderbewuste en het irrationele en bekijken Frottages, Grattages en andere toeval-technieken in de werken van Joan Miro, Max Ernst en Yves Tanguy.