:
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Deniece Sami Juliana Clermonts

Deniece Sami Juliana Clermonts omschrijft zichzelf als een creatieve explosie.

Het moet er gewoon uit. Creëren is voor haar een noodzakelijke passie. Ze gaat de deur niet uit zonder haar schetsboekje en pen.

Haar manier van tekenen heeft ze zelf “scribbelen” genoemd wat zoiets betekent als kriebelen. Ze ontstaan dan ook meestal vanzelf terwijl ze aan het kriebelen is. Meestal geven ze weer wat in haar omgaat en de link met haar fascinatie voor het menselijk lichaam en de psyche is dan ook haarfijn terug te zien in haar werk.

Deniece tekent, scribbled iedere dag. In 2022 besloot ze dit te gaan vastleggen in een project waar ze elke dag op hetzelfde formaat papier zou tekenen. A5 naturel wit, zuurvrij, verouderingsbestendig, mat 180 grams papier met fineliner, posca, aquarel, oostindische inkt en balpen. Voor elke dag in 2022 is er een unieke scribble. Je kunt dus scribbles opvragen en inzien op voor jouw memorabele data. Neem hiervoor contact met ons op.

 

Fotocredit: Joris Hilterman

Deniece Sami Juliana Clermonts_ Artichoque Art
  • 2016 Solo exhibition Scribble stories, Brusselsestraat 31
  • 2020 Solo exhibition Orange to my Blue, Lutherse kerk
  • 2021 Museumnacht Maastricht appetizer collective exhibition, The social hub Maastricht
  • 2022 Museumnacht Maastricht scribbleD print collection, SYNCHRONICITY, The social hub Maastricht
  • 2023 Museumnacht Maastricht – collective Live performance; spoken word; live painting; singing, Dominicanen Maastricht
  • 2023 Museumnacht Maastricht afterparty live performance 14 meters of canvas painted with East-Indian ink&neon acrylics, Muziekgieterij
  • 2022 everyday scribble project still ongoing

Lezing: Surrealisme door Arjen van Prooijen

Woensdag 26 juni
19.30 – 21.30 uur • Prijs € 29,50
Incl. koffie, thee, tafelwater en een afsluitend drankje
Locatie: Artichoque Art, Bredestraaat 4, Maastricht
 
Het is dit jaar 100 jaar geleden dat de Franse schrijver André Breton zijn surrealistisch manifest schreef. Een essay waarin hij de basisprincipes beschreef van de nieuwe kunst. In deze lezing neemt Arjen van Prooijen jou mee naar de belangrijkste kunstenaars van deze bijzondere stroming. We gaan het hebben over de verbeelding van het onderbewuste en het irrationele en bekijken Frottages, Grattages en andere toeval-technieken in de werken van Joan Miro, Max Ernst en Yves Tanguy.