:
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Cis Sluijter

Cis Sluijter is een 22-jarige student aan de kunstacademie in Maastricht, met een achtergrond in decoratierestauratie van Sintlucas in Boxtel. Tijdens haar opleiding heeft Cis een grondige kennis opgedaan van pigmenten, verf, imitatietechnieken, vergulden en meer. Haar passie voor het vak heeft haar geïnspireerd om te streven naar de hoogste kwaliteit, wat heeft geresulteerd in het maken van haar eigen doeken met natuurlijk linnen en zelfgemaakt medium. Door te experimenteren met verschillende unieke technieken, creëert Cis een samenspel van verschillende verfdiktes en droogtijden, opgebouwd in lagen, dat duidelijk zichtbaar is in haar doeken.

De kunst van Cis belichaamt doorgaans een surrealistisch verhaal dat de spanning opzoekt met donkere pigmenten en bloederige twisten. Haar voorliefde voor horrorachtige kunst gaat hand in hand met maatschappelijke onderwerpen die meer aandacht verdienen, zoals alcoholisme, feminisme, eenzaamheid, prestatiedruk en depressie. Ze nodigt het publiek uit om deze problemen te ervaren vanuit het perspectief van de betrokkenen, en de emotionele impact binnen te laten komen. Elk kunstwerk van Cis heeft een verhaal, maar biedt altijd ruimte voor eigen interpretatie, waarbij er geen goed of fout bestaat.

Cis hoopt haar werk aan een breder publiek te kunnen tonen, met als doel meer aandacht te vragen voor maatschappelijke problematiek.

Portretfoto Cis Sluijter

Open Atelier - André Kok

Gratis entree
Gelieve van te voren aan te melden via info@artichoque.nl
 
Zondag 23 juni zal schilder André Kok zijn atelier openstellen voor bezoek in het kader van de Open Ateliers georganiseerd door SAM (Stichting Ateliers Maastricht). In hetzelfde complex zijn deze dag ook de ateliers van Jean Paul Delcourt en Marjan Melker te bezichtigen.