:
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Bryan Claessen

Bryan Claessen (Maastricht, 1977) in een autodidactisch kunstenaar, die zijn opvattingen over de wereld weergeeft in schilderijen. In eerste instantie bevatten Bryans werken veel abstractie en lege ruimtes. Daarna dook hij de geschiedenis in en presenteerde hij zijn publiek zijn blik op de American Tragedy. Momenteel vindt hij de eenzame – maar niet ongelukkige – aanwezigheid van individuen in verwarrende situaties opnieuw uit.

In zijn recente werk schetst hij sfeerbeelden, plekken die hem intrigeren. Vaak gebouwen of landschappen waarin zich een of meerdere personen bevinden, in een bevreemdende combinatie van realisme en abstractie. Hij laat het aan de toeschouwer om na te denken over deze situatiebeelden, zodat we allemaal nadenken over de vraag waarom we in situaties belanden en waar die situaties ons naartoe leiden. De coronaperiode zorgde in die zin voor veel inspiratie.

De vragen die Bryans schilderijen opwerpen, leiden niet altijd tot een antwoord. Soms is het puur genieten van compositie en kleuren. Eindeloos blijven kijken, zonder dat het ooit gaat vervelen.

  • Expo Underneath April 2018
  • Expo JekerJazz Artlive June 2018
  • Limburgse Biënnale 2020
  • During Tefaf – POP-Up Expo June 2022

Open Atelier - André Kok

Gratis entree
Gelieve van te voren aan te melden via info@artichoque.nl
 
Zondag 23 juni zal schilder André Kok zijn atelier openstellen voor bezoek in het kader van de Open Ateliers georganiseerd door SAM (Stichting Ateliers Maastricht). In hetzelfde complex zijn deze dag ook de ateliers van Jean Paul Delcourt en Marjan Melker te bezichtigen.