:

Bryan Claessen

Bryan Claessen (Maastricht, 1977) in een autodidactisch kunstenaar, die zijn opvattingen over de wereld weergeeft in schilderijen. In eerste instantie bevatten Bryans werken veel abstractie en lege ruimtes. Daarna dook hij de geschiedenis in en presenteerde hij zijn publiek zijn blik op de American Tragedy. Momenteel vindt hij de eenzame – maar niet ongelukkige – aanwezigheid van individuen in verwarrende situaties opnieuw uit.

In zijn recente werk schetst hij sfeerbeelden, plekken die hem intrigeren. Vaak gebouwen of landschappen waarin zich een of meerdere personen bevinden, in een bevreemdende combinatie van realisme en abstractie. Hij laat het aan de toeschouwer om na te denken over deze situatiebeelden, zodat we allemaal nadenken over de vraag waarom we in situaties belanden en waar die situaties ons naartoe leiden. De coronaperiode zorgde in die zin voor veel inspiratie.

De vragen die Bryans schilderijen opwerpen, leiden niet altijd tot een antwoord. Soms is het puur genieten van compositie en kleuren. Eindeloos blijven kijken, zonder dat het ooit gaat vervelen.

  • Expo Underneath April 2018
  • Expo JekerJazz Artlive June 2018
  • Limburgse Biënnale 2020
  • During Tefaf – POP-Up Expo June 2022

Vernissage Lichtwesen

Zaterdag 2 december vindt van 14.00 tot 18.00 de feestelijke opening plaats van expositie “Lichtwesen” met lichtobjecten van Duitse kunstenaar Jürgen Reichert. De kunstenaar presenteert dan voor het eerst een nieuwe selectie “Lichtwesen” aan het grote publiek.

Entree is gratis.