:

Arvid Henkes

Arvid Henkes (Maastricht, 1989) is light art-kunstenaar en daarnaast maker van bronzen beelden. Hij is letterlijk opgegroeid in Gallery Bell’Arte in Maastricht, de eerste beeldengalerie van Nederland, opgezet door zijn moeder Doret Huibers (met haar zakelijke intuïtie), in combinatie met de creativiteit van zijn vader, beeldhouwer Emile Cornelis (pseudoniem voor Jean Henkes). 

Ook Arvid werd al jong actief in de stimulerende en artistieke omgeving waarin hij opgroeide. Zijn vader leerde hem alle facetten van het vak van beeldhouwer, van het maken van het model tot het brons gieten. Daarnaast kreeg hij veel hulp en tips van de beroemde kunstenaars die exposeerden in Gallery Bell’Arte. Zijn bronzen beeldjes zijn vaak dieren, zoals pinguïns, olifantjes en ijsbeertjes.  

Naarmate Arvid ouder werd begon hij ook zelf te experimenteren met de verschillende vormen van kunst. Naast de klassieke beeldhouw- en schilder kunst vindt hij ook zijn weg in het grafisch ontwerpen. Daarnaast houdt hij zich bezig met grote grafisch ontworpen fotokunstwerken.

Arvid is dagelijks bezig met zijn persoonlijke creatieve ontwikkeling. Er zullen nog veel kunstwerken vanuit zijn gedachten de realiteit betreden. Zijn motto: ”Bringing your imagination to reality”.

Maastricht Gallery Weekend (20, 21 en 22 oktober)

18 galeries openen de deuren voor kunstliefhebbers uit binnen- en buitenland. Vrijdagavond is de feestelijke opening waarbij iedere deelnemende galerie een bijzondere activiteit organiseert zoals een vernissage, live muziek of een performance.

Tijdens dit weekend exposeren vijf jonge getalenteerde kunstenaars, net afgestudeerd aan de Kunstacademie in Maastricht, samen bij Artichoque Art Gallery. Zij zijn geselecteerd door curator en kunstenaar Arjen van Prooijen die zelf ook zal exposeren.

Openingstijden

Vrijdag 18.00 – 22.00, zaterdag 12.00 -18.00 en zondag 12.00 – 18.00

Entree gratis. Gelieve van te voren aan te melden i.v.m. catering.