:

Arvid Henkes

Arvid Henkes (Maastricht, 1989) is light art-kunstenaar en daarnaast maker van bronzen beelden. Hij is letterlijk opgegroeid in Gallery Bell’Arte in Maastricht, de eerste beeldengalerie van Nederland, opgezet door zijn moeder Doret Huibers (met haar zakelijke intuïtie), in combinatie met de creativiteit van zijn vader, beeldhouwer Emile Cornelis (pseudoniem voor Jean Henkes). 

Ook Arvid werd al jong actief in de stimulerende en artistieke omgeving waarin hij opgroeide. Zijn vader leerde hem alle facetten van het vak van beeldhouwer, van het maken van het model tot het brons gieten. Daarnaast kreeg hij veel hulp en tips van de beroemde kunstenaars die exposeerden in Gallery Bell’Arte. Zijn bronzen beeldjes zijn vaak dieren, zoals pinguïns, olifantjes en ijsbeertjes.  

Naarmate Arvid ouder werd begon hij ook zelf te experimenteren met de verschillende vormen van kunst. Naast de klassieke beeldhouw- en schilder kunst vindt hij ook zijn weg in het grafisch ontwerpen. Daarnaast houdt hij zich bezig met grote grafisch ontworpen fotokunstwerken.

Arvid is dagelijks bezig met zijn persoonlijke creatieve ontwikkeling. Er zullen nog veel kunstwerken vanuit zijn gedachten de realiteit betreden. Zijn motto: ”Bringing your imagination to reality”.

Vernissage Lichtwesen

Zaterdag 2 december vindt van 14.00 tot 18.00 de feestelijke opening plaats van expositie “Lichtwesen” met lichtobjecten van Duitse kunstenaar Jürgen Reichert. De kunstenaar presenteert dan voor het eerst een nieuwe selectie “Lichtwesen” aan het grote publiek.

Entree is gratis.