:
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Arvid Henkes

Arvid Henkes (Maastricht, 1989) is light art-kunstenaar en daarnaast maker van bronzen beelden. Hij is letterlijk opgegroeid in Gallery Bell’Arte in Maastricht, de eerste beeldengalerie van Nederland, opgezet door zijn moeder Doret Huibers (met haar zakelijke intuïtie), in combinatie met de creativiteit van zijn vader, beeldhouwer Emile Cornelis (pseudoniem voor Jean Henkes). 

Ook Arvid werd al jong actief in de stimulerende en artistieke omgeving waarin hij opgroeide. Zijn vader leerde hem alle facetten van het vak van beeldhouwer, van het maken van het model tot het brons gieten. Daarnaast kreeg hij veel hulp en tips van de beroemde kunstenaars die exposeerden in Gallery Bell’Arte. Zijn bronzen beeldjes zijn vaak dieren, zoals pinguïns, olifantjes en ijsbeertjes.  

Naarmate Arvid ouder werd begon hij ook zelf te experimenteren met de verschillende vormen van kunst. Naast de klassieke beeldhouw- en schilder kunst vindt hij ook zijn weg in het grafisch ontwerpen. Daarnaast houdt hij zich bezig met grote grafisch ontworpen fotokunstwerken.

Arvid is dagelijks bezig met zijn persoonlijke creatieve ontwikkeling. Er zullen nog veel kunstwerken vanuit zijn gedachten de realiteit betreden. Zijn motto: ”Bringing your imagination to reality”.

Lezing: Surrealisme door Arjen van Prooijen

Woensdag 26 juni
19.30 – 21.30 uur • Prijs € 29,50
Incl. koffie, thee, tafelwater en een afsluitend drankje
Locatie: Artichoque Art, Bredestraaat 4, Maastricht
 
Het is dit jaar 100 jaar geleden dat de Franse schrijver André Breton zijn surrealistisch manifest schreef. Een essay waarin hij de basisprincipes beschreef van de nieuwe kunst. In deze lezing neemt Arjen van Prooijen jou mee naar de belangrijkste kunstenaars van deze bijzondere stroming. We gaan het hebben over de verbeelding van het onderbewuste en het irrationele en bekijken Frottages, Grattages en andere toeval-technieken in de werken van Joan Miro, Max Ernst en Yves Tanguy.