:

Amanda van der Lugt

Amanda van der Lugt (1999) is in 2021 cum laude afgestudeerd aan de opleiding Fine Art & Design in Education aan de Kunstacademie Maastricht, Nederland. Tijdens haar opleiding heeft ze vier maanden in Indonesië mogen studeren aan de Kunstacademie in Bandung. Als kunstenaar laat zij zich niet beperken tot één medium, ze legt verbindingen tussen de schilderkunst, beweging, fotografie, keramiek en performance. In haar werk zie je herkenning van de mens of elementen van de natuur, echter geeft Amanda hier een abstracte gedachtegang aan waarin de kijker mag zweven.

‘’We ademen gelijk, bewegen samen en transformeren de wereld.

Het minuscule stukje grond en water waar wij ons op mogen voortbewegen, legt een basis voor het leven van de mens, voor de ziel en voor de geest. Hetgeen waar ik mij over verwonder. De mens die wij zijn, de keuzes die wij maken, ontmoetingen die zich voordoen en het leven dat wij leven. De ziel die wij in ons voelen, die ons begeleidt en verenigd wil worden en de geest die ons hoofd vult met gedachtes.

In de stilte van het moment worden wij één.’’

De rode draad in haar werk is het ongrijpbare van het leven. Amanda heeft een diepgaande interesse in het onderbewuste van de mens en volgt daarom, naast het kunstenaarschap, ook een deeltijdopleiding tot creatief therapeut.

  • Kunsthuis Meerssen – mei/juni 2023
  • Artichoque Art Galerie Maastricht 2022 – heden
  • Galery Vivi – 1st October up to 21st November 2021
  • Nomination Henriëtte Hustinxprize – 2021
  • Wiltz Residence – Les Nuits des Lampions – August 2021
  • Metropolism Magazine – August 2021
  • Nature Created by Design – 15th (online) edition – Seoul, South-Korea – 2020
  • Eerst doen, dan denken – Broadcast Art Dept. NPO 2 extra – 2019/2020
  • Nature Created by Design – 14th edition – Maastricht – 2019

Maastricht Gallery Weekend (20, 21 en 22 oktober)

18 galeries openen de deuren voor kunstliefhebbers uit binnen- en buitenland. Vrijdagavond is de feestelijke opening waarbij iedere deelnemende galerie een bijzondere activiteit organiseert zoals een vernissage, live muziek of een performance.

Tijdens dit weekend exposeren vijf jonge getalenteerde kunstenaars, net afgestudeerd aan de Kunstacademie in Maastricht, samen bij Artichoque Art Gallery. Zij zijn geselecteerd door curator en kunstenaar Arjen van Prooijen die zelf ook zal exposeren.

Openingstijden

Vrijdag 18.00 – 22.00, zaterdag 12.00 -18.00 en zondag 12.00 – 18.00

Entree gratis. Gelieve van te voren aan te melden i.v.m. catering.