Amanda van der Lugt (1999) is in 2021 cum laude afgestudeerd aan de opleiding Fine Art & Design in Education aan de Kunstacademie Maastricht, Nederland. Tijdens haar opleiding heeft ze vier maanden in Indonesië mogen studeren aan de Kunstacademie in Bandung. Als kunstenaar laat zij zich niet beperken tot één medium, ze legt verbindingen tussen de schilderkunst, beweging, fotografie, keramiek en performance. In haar werk zie je herkenning van de mens of elementen van de natuur, echter geeft Amanda hier een abstracte gedachtegang aan waarin de kijker mag zweven.

‘’We ademen gelijk, bewegen samen en transformeren de wereld.

Het minuscule stukje grond en water waar wij ons op mogen voortbewegen, legt een basis voor het leven van de mens, voor de ziel en voor de geest. Hetgeen waar ik mij over verwonder. De mens die wij zijn, de keuzes die wij maken, ontmoetingen die zich voordoen en het leven dat wij leven. De ziel die wij in ons voelen, die ons begeleidt en verenigd wil worden en de geest die ons hoofd vult met gedachtes.

In de stilte van het moment worden wij één.’’

De rode draad in haar werk is het ongrijpbare van het leven. Amanda heeft een diepgaande interesse in het onderbewuste van de mens en volgt daarom, naast het kunstenaarschap, ook een deeltijdopleiding tot creatief therapeut.

Amanda van der Lught