:
Zoek
Sluit dit zoekvak.

CHOLEA AURATUS

Kunstenaar
Jürgen Reichert

Materiaal
Led-verlichting, Pigment en Siliconen

Oplage
1

Formaat
19 x 19 x 19 cm

Beschrijving

Ieder wezen is uniek omdat er geen gebruik wordt gemaakt van mallen. De structuren zijn afgekeken van de natuur. De ontwerpen berusten echter geheel op zijn eigen fantasie. Als een soort wetenschapper geef Jürgen ze ook Latijnse namen waarbij ze allen behoren tot de familie der Lichtwesen. De objecten zijn laagje voor laagje, bolletje voor bolletje opgebouwd, in een door de kunstenaar zelf ontwikkelde techniek.

De Lichtwesen bewijzen dat ook licht een materiaal is, tastbaar gemaakt door de kunstenaar. De objecten lijken net levende organismen die ieder moment in beweging kunnen komen zoals bloemen die wuiven in de wind of anemonen die bewegen in de zeestroming. “Met zo’n Lichtwezen in huis heb je er een huisgenoot bij. Pas als je ze een schemerig plekje geeft, zullen ze hun volle schoonheid prijsgeven.”

Bekijk alle werken van

 390,00

Lezing: Surrealisme door Arjen van Prooijen

Woensdag 26 juni
19.30 – 21.30
Prijs € 29,50
Incl. koffie, thee, tafelwater en een afsluitend drankje
Locatie: Artichoque Art, Bredestraaat 4, Maastricht
 
Het is dit jaar 100 jaar geleden dat de Franse schrijver André Breton zijn surrealistisch manifest schreef. Een essay waarin hij de basisprincipes beschreef van de nieuwe kunst. In deze lezing neemt Arjen van Prooijen jou mee naar de belangrijkste kunstenaars van deze bijzondere stroming. We gaan het hebben over de verbeelding van het onderbewuste en het irrationele en bekijken Frottages, Grattages en andere toeval-technieken in de werken van Joan Miro, Max Ernst en Yves Tanguy.