Wil van der Laan, geboren in Roermond, opgegroeid in Meerssen en wonend en werkend in Bunde,  is een veelzijdig kunstenaar die zowel schildert als bronzen beelden vervaardigd. Tijdens zijn opleiding  Monumentale Vormgeving aan de Academie in Maastricht bezocht op zijn vrije woensdag de Beeldhouwklas. Zijn werk valt te omschrijven als figuratief met geregeld abstraherende beeldelementen. Wil van der Laan heeft tentoonstellingen gehad van Arhus tot New York en zijn werk is vertegenwoordigd in vele kunstcollecties.

lees meer

Geïnspireerd door zijn ontmoetingen met mensen uit verschillende culturen en ervaringen met de natuur betovert Wil van der Laan je met zijn expressieve kunst. Geboren in Roermond en woonachtig in Bunde, heeft Wil van der Laan de wereld ontdekt, exotische plekken bezocht en laat hij jou deel uitmaken van zijn belevingen door middel van kunst. Van Arizona tot het Afrikaanse platteland waar hij in contact komt met de Massai. Wil van der Laan heeft het vermogen om intense ervaringen en emoties en tot uiting te laten komen in gedetailleerde, kleurrijke kunstwerken en prachtige bronzen beelden.

Freek de Jonge omschrijft de betekenis van Wil van der Laan als volgt: “Je kunt mensen iets laten zien en ergens naar laten kijken, dat is het verschil tussen een gids en een kunstenaar. Wil van der Laan is een gids en kunstenaar.”

Het werk van Wil van der Laan is terug te vinden in veel privé- en bedrijfscollecties en wordt geëxposeerd van Amsterdam tot New York. Met regelmaat voert van der Laan ook monumentale opdrachten uit, variërend van fonteinen, herdenkingsmonumenten en penningen tot overheidsopdrachten. Een grote monumentale opdracht heeft hij onlangs opgeleverd voor de gemeente Meerssen. In dit 5 bij 5 meter vierluik, uitgevoerd in brons, wordt een belangrijk stuk geschiedenis van de stad verbeeld ten tijde van Karel V. Het kunstwerk siert de gevel van het Maison de Ville in het centrum van de stad.

Naast zijn bestaande collecties, maakt  Wil van der Laan ook bronzen beelden in opdracht, voor zowel bedrijven als particulieren. Zo heeft hij voor de Stichting Amstel Gold Race een bronzen trofee gemaakt, voor de gemeente Eijsden een ‘war memoriaal’ in de vorm van een soldaat en heeft hij in opdracht een bronzen beeld als eerbetoon aan Johan Cruyff vervaardigd. Benieuwd naar alle mogelijkheden? Neem dan gerust eens contact met ons op en maak kennis met deze gepassioneerde kunstenaar. 

EXHIBITIONS

Amsterdam, Den Haag, Rotterdam, Utrecht, Eindhoven, Maastricht, Nuenen, Valkenburg, Stein, Meerssen, Helmond, Hoensbroek, Weert, Assen, Zwolle, Arnhem, Knokke, Hasselt, Antwerpen, Aarhus, Holstebro, Hamburg, Koblenz, Monschau, Englewood, New York