:

Teuntje Schouren

Teuntje Schouren (Reuver, 1998) is beeldend kunstenaar, en focust zich vooral op schilderkunst. In 2021 studeerde ze af aan de kunstacademie te Maastricht, waar ze de opleiding Fine Art and Design in Education genoot. Naast haar beeldende praktijk is ze actief binnen kunst-educatief collectief TUYG, en houdt ze zich bezig met het geven van schilderles aan volwassenen en museumeducatie en is zij werkzaam als cultuurcoach.

In haar kunst staat de popcultuur en muziek centraal: deze zijn de grootste inspiratie voor haar beeldende werk. Ze beeldt herkenbare personen uit de popcultuur af die indruk op haar gemaakt hebben. Ze schildert deze op een geïdealiseerde en oppervlakkig esthetische manier, vaak met brede glimlach en vrolijke kleuren, en wil daarmee vooral aantonen dat niet alles is wat het lijkt.

Maastricht Gallery Weekend (20, 21 en 22 oktober)

18 galeries openen de deuren voor kunstliefhebbers uit binnen- en buitenland. Vrijdagavond is de feestelijke opening waarbij iedere deelnemende galerie een bijzondere activiteit organiseert zoals een vernissage, live muziek of een performance.

Tijdens dit weekend exposeren vijf jonge getalenteerde kunstenaars, net afgestudeerd aan de Kunstacademie in Maastricht, samen bij Artichoque Art Gallery. Zij zijn geselecteerd door curator en kunstenaar Arjen van Prooijen die zelf ook zal exposeren.

Openingstijden

Vrijdag 18.00 – 22.00, zaterdag 12.00 -18.00 en zondag 12.00 – 18.00

Entree gratis. Gelieve van te voren aan te melden i.v.m. catering.