Artichoque is een samenwerking aangegaan met Antiquariaat Schierenberg in Amsterdam, waardoor we vanaf nu een mooie collectie fine art on paper kunnen aanbieden. De eigenaren van Antiquariaat Schierenberg zien de verbluffende schoonheid van de natuur en die wordt weerspiegeld in de bijzondere collectie.

Jeroen Schierenberg: “Bezoek onze magische wereld, waar de natuur kunst is en waar kunst de wetenschap omarmt!”

Antiquariaat Schierenberg is een familiebedrijf (drie generaties), gespecialiseerd in mooie en zeldzame wetenschappelijke boeken, prenten, foto’s en objecten met een grote focus op de natuur. De voornaamste thema’s zijn: zoölogie, botanie, aardwetenschappen, antropologie, reizen, exacte wetenschappen en fysische geografie.

De huidige directeur Jeroen Schierenberg, werkzaam in het familiebedrijf sinds 1993, staat sinds 2007 aan het roer, toen hij zijn vader Dieter Schierenberg opvolgde. Dieter brengt nu veel van zijn tijd door in Zuid-Frankrijk waar hij zich heeft toegelegd op zijn oude passie: schilderen. Hij blijft echter actief als partner en adviseur.

Naast de selectie fine art on paper op onze website kan er voor specifieke items contact met Artichoque worden opgenomen. We kunnen dan vaak goed advies geven en in sommige gevallen weten we zeldzame items voor u te vinden.