Ondernemers Carla Leliveld en Erik Stroink delen hun liefde voor de kunst. Dat bracht hen ertoe gezamenlijk een nieuwe weg in te slaan. In hartje Maastricht openden ze Artichoque Art: een online en offline galerie, waar zowel jonge als gevestigde kunstenaars zich kunnen presenteren aan het publiek.

Persoonlijke aandacht en begeleiding is waar het bij galerie Artichoque Art om draait. Het team doet er alles aan om geïnteresseerde kunstliefhebbers op een deskundige en zorgvuldige manier te begeleiden bij de aankoop van een werk.

Erik Stroink
Carla leliveld

U vindt het grootste deel van ons aanbod online. Via de webshop kunt u het door u geselecteerde werk eenvoudig bestellen. Wilt u liever persoonlijk te woord worden gestaan? Loop dan gerust eens binnen bij onze galerie, gevestigd in een prachtig historisch pand in het centrum van Maastricht. Artichoque Art Gallery is elke zaterdag geopend van 12:00 – 18:00 uur. Op afspraak kunt u ook andere dagen terecht.

Behalve in eigen huis, organiseren wij regelmatig pop-up exposities in luxe hotels en sterrenrestaurants zoals Het Kurhaus, Kruisherenhotel, Château Neercanne en Hotel Merici. Wilt u ook net dat stukje extra beleving voor uw gasten? We informeren u graag over de mogelijkheden.

Het aanbod

Bij galerie Artichoque Art vindt u een breed scala aan kunstwerken, van grafiek en schilderijen tot foto’s, sculpturen en objecten. Wij werken voornamelijk met jongere, talentvolle kunstenaars, maar presenteren daarnaast reeds gearriveerde namen uit de kunstwereld. Het assortiment biedt voor ieder wat wils, ook voor de kleinere portemonnee. De meeste werken kunt u direct via de webshop bestellen.

Wilt u uw aankoop liever eerst bekijken? Aarzel dan niet om een bezoek te brengen aan onze galerie, of neem contact met ons op om een afspraak te maken.

Werk in opdracht

In samenwerking met haar brede netwerk van kunstenaars, biedt galerie Artichoque Art ook de mogelijkheid om werk in opdracht te laten vervaardigen. Op die manier kunt u een dierbare of een relatie verrassen met een origineel en persoonlijk geschenk. Graag nemen we de tijd om samen uw wensen ten aanzien van kunstenaar, materiaal en ontwerp te bespreken. Neem daarvoor gerust contact met ons op.

Oog voor kunstenaars

De aandacht van galerie Artichoque Art beperkt zich niet tot de bezoekers alleen. We stellen ook alles in het werk om onze kunstenaars te ontzorgen. Vaak zijn zij zo verdiept in het creatieve proces, dat ze niet toekomen aan meer praktische aspecten van het kunstenaarschap, zoals marketing of administratie. Dat is precies waar galerie Artichoque Art mee kan helpen. Wilt u meer weten over onze aanpak? Neem dan contact met ons op.

Met vriendelijke groet,

Carla Leliveld en Erik Stroink

Exposities:

Het Kurhaus Scheveningen ***** Augustus 2020 tot heden
Hotel Merici Sittard **** Juni 2020 tot heden
Het Coachhuis Maastricht (NL)  t/m 31 mei 2020
Podgorny Robinson Gallery – St. Paul de Vence (FR)
Design Hotel Kruisheren Maastricht *****  (NL)
Townhouse Design Hotel**** (NL)
Boutique Hotel Mabi (NL)