Maastricht is de stad voor kunst en cultuur gecombineerd met bourgondische gastvrijheid. Maastricht biedt een breed scala aan culturele instellingen. Combineer een bezoek aan één van onderstaande musea met een bezoek aan onze galerie.

Wil je onze galerie bezoeken? Plan dan een afspraak of loop zaterdag binnen tussen 12.00 en 18.00. Wij zorgen voor een gastvrije ontvangst met een heerlijk kopje koffie van Maastrichtse Blanche Dael of een lekker wijntje van Vojacek.

Dagje Maastricht
Bonnefantenmuseum Maastricht, Netherlands - Artichoque Art Gallery

Bonnefantenmuseum

Het Bonnefanten is een museum voor beeldende kunst in Maastricht, de hoofdstad van de provincie Limburg. Het is een van de drie provinciale musea in Limburg. Het Bonnefantenmuseum is vooral bekend vanwege de collecties middeleeuwse beeldhouwkunst, Zuid-Nederlandse schilderkunst en hedendaagse kunst. Wikipedia

Avenue Ceramique 250, Maastricht, Website

Drukkunstmuseum Maastricht

Drukkunstmuseum

Het Drukkunstmuseum is een intiem en sfeervol museum dat haar bezoekers inzicht wil geven in ‘de vermenigvuldiging van de verbeelding van vroeger tot nu’. Het museum schetst dan ook verhalen van toen: over het ambacht en het artistieke proces van de ‘beeldenmakers’  en de kunstenaars die gebruik maakten van druktechnieken. Aan de hand van prenten en materialen, gereedschappen en drukpersen wordt een historisch overzicht van de ontwikkelingen van de druk- en prentkunst geschetst (Dürer, Rembrandt, de Toulouse-Lautrec). De verhalen van nu draagt het museum uit aan de hand van het gedachtegoed van beeldend kunstenaar René Glaser, initiatiefnemer van het museum; zijn theorieën en werk maken onderdeel uit van de museale presentatie.

Jodenstraat 22, Maastricht, Website

Natuurhistorisch Museum Maastricht

Natuurhistorisch Museum

In het centrum van Maastricht, vlakbij de oude stadsmuur, vind je het Natuurhistorisch Museum van Maastricht. Hier leer je alles over de natuur om je heen, zowel nu als in prehistorische tijden.

Naast de vaste tentoonstelling, met onder andere het Limburg van Nu en de legendarische mosasaurus ‘Lars’, zijn er ook tijdelijke exposities te zien. Dankzij deze exposities kun je nog meer te weten komen over specifieke thema’s, zoals walvissen, spinnen of fossielen.

De Bosquetplein 6, Maastricht, Website