Maastricht – Artichoque Art Gallery is van zaterdag 28 januari t/m 18 maart podium voor de expositie Ma Machine d´Émotions van de Belgische kunstenaar Jan Samyn. De vernissage vindt plaats op zaterdag 28 januari met om 16 uur een introductie door Jan Samyn.

De Belgische kunstenaar Jan Samyn (Kortrijk, West-Vlaanderen) is een verhalenverteller pur sang. Hij schrijft, bedenkt, leest en tekent continu. Al schrijvend maakt hij schetsen van fictieve machines, die een labyrintische orde van woorden, beelden, symbolen, kleuren bevatten. In die complexiteit verbergt hij zich het liefst, als een eeuwige nomade, rusteloos op zoek.

Ma Machine d´Émotions is het verhaal van een man die worstelt met het uiten van zijn emoties en daarom een gigantische, ongelofelijk complexe machine bouwt waarin hij een bijzondere emotie verbergt, die alleen zij zal kunnen ontdekken. Een verborgen boodschap, bedoeld voor één persoon, verborgen in een georganiseerde chaos van 523 verschillende emoties.

Artichoque Art presenteert een nieuwe installatie als onderdeel van Ma Machine d’Émotions en een serie maskers die elk een emotie uit de machine vertegenwoordigen.

Side exhibition

Gelijktijdig met de expositie van Jan Samyn zal ook Marielle Yogi nieuw werk presenteren in de galerie. Marielle, een kleurrijke verschijning uit de buurt van Maastricht, studeerde in 2016 af aan de kunstacademie. Nederland was voor haar te klein en ze vloog uit o.a. richting Afrika. Tijdens haar reizen portretteert zij mensen die ze tegenkomt in een unieke en authentieke stijl. Een deel van de opbrengst van de verkopen doneert Marielle vervolgens weer aan projecten op locaties die zij heeft bezocht.

Artichoque Art | Brusselsestraat 51 Maastricht | Expositie loopt t/m 18 maart 2023 | Iedere zaterdag van 12.00 tot 18.00 geopend, overige dagen op afspraak |

Terugblik Vernissage

Jan Samyn & Marielle Yogi