Hans van der Weijden (1956) studeerde van 1981 tot 1986 aan de Academie voor toegepaste kunsten in Maastricht, afd. vormgeving metalen en kunststoffen (cum laude). Daarnaast organiseerde hij diverse tentoonstelling en exposities op prominente plekken zoals bij Kunstverein (Aken) , Galerie Guthschmidt (Den Haag), Kunstbanken (Hamar) en de Schatkamer van Basiliek Sint Servaas (Maastricht). Kenmerken voor zijn kunst zijn: Wunderkammer kunst, relieken / relikwieën.

Hans van der Weijden maakt doosjes en kastjes, objecten in zink. Struisvogeleieren en zee-egels worden in combinatie met koraaltakken en schelpen houders voor gevonden aandenkens. De kunstwerkjes hebben soms een verweerd uiterlijk als een archeologische vondst en zijn versierd met allerlei ornamentjes – schelpen, stenen, kraaltjes, veertjes, takjes, kreeftenstaartjes, spijkertjes, touwtjes – die soms als een relikwie achter een kijkglaasje zijn opgesteld. Deze ornamentjes maken het object tot een kostbaar kleinood, een schatkist, iets van emotionele waarde. Door tekeningetjes, landkaartjes en onleesbare teksten krijgen de objecten een geheimzinnige uitstraling.

Het is tevens mogelijk werk in opdracht te laten maken door Hans voor bijvoorbeeld relatiegeschenken of cadeaus. Neem hiervoor contact met ons op.

Hans van der Weijden | Kunstenaar sculpturen wunderkammer relieken relikwieën