DAS-3D project Expositie in de Etalage

DAS | 3D – project

Kunstenaars Dyon Scheijen, André Kok en Sam Schobbe vormen samen het DAS | 3D – project.

In centrum Maastricht is het project Expositie in de etalage gestart. Een project dat in opdracht van de Gemeente Maastricht in samenwerking plaatsvindt met onder andere de VEBM, Bureau Europa, Stichting Cultura Mosae en Centrummanagement Maastricht.

Net nu in deze tijd is het van groot belang om op het positieve te focussen. Die zaken die ons blij maken, dat we de flexibiliteit van de mens laten zien.

Dit project is een prachtig voorbeeld hoe we met creativiteit, samenwerking, inzet en hard werken er iets moois van maken. Kunst en cultuur is net waarmee we ons mens kunnen maken. Er over praten, steun vinden in een gedicht, muziek, beeldende kunst. Letterlijk en figuurlijk kleur geven aan ons leven.

In moeilijke tijden kan net kunst en cultuur kracht en steun geven. Als kunstenaar is deelname aan dit project een subliem voorbeeld waar het in de kern van het leven om gaat. Hoe mooi is het om deze prachtige stad samen met andere kunstenaars kleur te mogen gaan geven.

DAS | 3D – project geeft een ander perspectief.

Wij die als kunstenaars als geen ander laten zien wat er net nu in deze tijd zo van belang is:

SAMENWERKING.

Elkaar iets gunnen. Door net met elkaar iets nog groters en mooier neer te zetten. Door elkaar het licht te gunnen. Letterlijk en figuurlijk.

Een ander perspectief.

Net nu waar in de politiek bijna enkel ieder voor zich gaat. De versnippering in de tweede kamer vooral voor eigen gewin predikt. De samenleving waar een groot kleurenpalet aanwezig is en we er toch samen het beste van moeten maken. Verschillende achtergronden voor grote diversiteit in de maatschappij zorgen.

Net nu is het van belang om elkaar te vinden, ruimte te geven.

Daarom, niet de kunst gewoon naast elkaar, zoals in de meeste musea te vinden is, maar bijna in elkaar versmolten. Samen maken ze iets nieuws. Net deze combi maakt het sterk.

SAMEN is nog nooit zo belangrijk geweest.

Artichoque Art Gallery

Heb je het project gezien en wil je meer kunstwerken van deze kunstenaars bekijken, loop eens binnen op een zaterdagmiddag tussen 12:00 en 18:00 uur. Overige dagen op afspraak.

Je bent van harte welkom!

Carla Leliveld
+31622405304

Erik Stroink
+31648157309

Sam-Schobbe-Print-artist

Sam Schobbe

Ponte del Modena samsung

André Kok

Dyon-Scheijen-DS19023

Dyon Scheijen