Changing Light​”

Artichoque Art Gallery organiseert de expositie “Changing Light” met hedendaagse glasobjecten van Veerle Verschooren (BE) en verrassende fotografie van Els Hendriks. De expositie loopt van 13 februari tot en met zaterdag 2 april 2022.

De feestelijke opening is zondag 13 februari 11.00 – 18.00 uur. Wij verwachten dat het druk wordt en in het kader van de corona regels werken wij met tijdsblokken. Gelieve van tevoren aan te melden.
Els Hendriks Fotograaf Beeldend kunstenaar

Els Hendriks (Amsterdam, 1955) woont al zo’n vijftien jaar in Riemst (B) en werkt in Maastricht. Naast een loopbaan in organisatieadvies en communicatie-trainingen is Els zich de laatste jaren steeds meer gaan toeleggen op fotografie. In september 2019 behaalde Els bij het Photofestival Maastricht een derde plaats.

Els heeft de kneepjes van het fotograferen geleerd in talrijke cursussen en door coaching van fotograaf Saïd ten Brinke. Haar inspiratie haalt zij veelal uit de natuur dicht bij huis. Door speciale fototechniek, belichting of standpunt creëert zij beelden die net even anders zijn dan wat ons oog normaal ziet. Soms lijken haar foto’s aquarellen, Japanse prenten of schilderijen uit een vervlogen verleden.

Veerle Verschooren Glasobjecten Glas in lood

Veerle Verschooren studeerde in 1999 af als ‘meester in de beeldende kunsten’, afstudeerrichting glaskunst aan Luca School of Arts Gent. Tijdens deze 4-jarige

kunstopleiding verbleef ze vier maanden in Strasbourg (FR) in de ateliers van de universiteit ‘L’école Supérieur des Arts Décoratifs’ met docenten en gastdocenten als Michèle Perozeni en Udo Zembok. In september 1999 vervolgde zij haar studie aan het IKA – Instituut voor Kunstambachten Mechelen om ook de techniek van het glasblazen en glasgieten aan te leren. Hier werd zij gedoceerd door Miloslava Svobodova en Koen Vanderstukken.

In haar zoektocht naar nieuwe mogelijkheden binnen het ambacht van het glas in lood, ontmoette Veerle méér dan een handvol boeiende makers/designers/vormgevers. Zij gaan op hun beurt gepassioneerd om met materialen zoals staal, hout, stof, verf. Uit deze ontmoetingen ontstaan boeiende samenwerkingen. De objecten en kamerschermen die bij Artichoque Art zijn tentoongesteld, zijn het uitgefilterde resultaat van het verkennen van verschillende mogelijkheden. Er ontstaat een verrassend spel van kleur, textuur, vorm, grafiek, licht en lijnen samen. Een subtiele afwisseling tussen materialen waarbij glas, lood en staal een evenwaardige rol spelen.