“The Prospect of Balance”

Maartje Bos & Maurizio Pibia

Artichoque Art Gallery organiseert de duo-expositie “The Prospect of Balance” met hedendaagse en minimalistische objecten van Maartje Bos en figuratief abstracte schilderijen van Maurizio Pibia.

Vernissage:
Zaterdag 23 oktober van 12.00 – 20.00. Beide kunstenaars zijn aanwezig.

Wil je zeker zijn van een plek, meld je dan aan. Entree is gratis.

De expositie loopt tot en met zaterdag 20 november 2021. Elke zaterdag vrij te bezoeken tussen 12.00 – 18.00. Overige dagen op afspraak.

Galerie Artichoque Art | Brusselsestraat 51 Centrum-Maastricht

Maartje Bos Sculptures Contemporary Art at Artichoque Art GalleryMA A R T J E   B O S

Ik zoek naar vormen die voor mijn gevoel kloppen. Vormen die net zo aards als verheven zijn.

Ik geef mijn beelden namen, een titel werkt voor mij beperkend. Een naam komt uit je onderbewustzijn en is bijna altijd passend. Die voel je, maar kun je niet klinisch ontleden. Met alles in mijn leven merk ik dat mijn onderbewustzijn en de symboliek die daarmee samenhangt een grote rol speelt.

Mijn beelden zijn gemaakt van plasticrète, een milieuvriendelijke en steenachtige acrylhars op waterbasis en worden gegoten in een oplage van 4, 6 of 8 stuks in verschillende kleuren. Elk beeld is uniek vanwege de handwerkprocessen van gieten, kleuren, vijlen en schuren. De grote wandsculpturen die ik maak zijn uniek en dus niet in oplage.

Maurizio-Pibia-kunstenaar-4k

M A U R I Z I O   P I B I A

­­­De natuur is voor Maurizio Pibia het belangrijkste element van inspiratie in zijn schilderijen. In zijn abstracte werken roept hij de rust aan. De rauwheid van zijn benadering in materiaal en techniek blijft hierin voelbaar.

In zijn meer abstract-figuratieve werken creëert hij door middel van levendige kleuren en decoratieve elementen, de voorstellingen van zijn eigen realiteit. De speelsheid van zijn manier van werken en de tactiliteit van verfstroken vertelt over het leven op het eiland Sardinië.

Een poëtische directheid verbeeldt o.a. interieurs met vazen op tafels gevuld met karakteristieke bloemen. Maar tevens spreekt zijn werk over een meer complexe beleving van natuurfenomenen en wat dat oproept. Dit weet hij op een open en symbolische manier aan elkaar te verbinden; op zoek naar de balans tussen archetypische vorm en persoonlijke ervaringen.

De half Nederlandse en half Sardijnse Maurizio werd in 1985 in Doetinchem geboren en groeide op in Sardinië. Hij is momenteel woonachtig en werkzaam in Maastricht.

Contact:

Artichoque Art, Brusselsestraat 51, 6211 PB Maastricht, info@artichoque.nl

Erik Stroink, +31648157309

Carla Leliveld + 31622405304

Aftermovie vernissage