:

Bart Kelleter

Bart Kelleter (Heerlen, 2001) is beeldend kunstenaar en laat zich voornamelijk inspireren door kunststromingen uit de vroege 20e eeuw en het dagelijks leven om hem heen. Bart is in 2022 begonnen aan de opleiding Fine Art aan de kunstacademie in Maastricht na hier het propedeusejaar van de opleiding Docent beeldende kunst en vormgeving gevolgd te hebben. In zijn werk staat voornamelijk het verleden, vergane glorie en eenvoud centraal. Bart schildert semi kubistische portretten van de gewone burger in een huiselijke setting, werkt met houtskool en maakt tekeningen met oliepastel. Kenmerkend aan zijn werk zijn felle kleuren en tegensprekende onderwerpen.

Maastricht Gallery Weekend (20, 21 en 22 oktober)

18 galeries openen de deuren voor kunstliefhebbers uit binnen- en buitenland. Vrijdagavond is de feestelijke opening waarbij iedere deelnemende galerie een bijzondere activiteit organiseert zoals een vernissage, live muziek of een performance.

Tijdens dit weekend exposeren vijf jonge getalenteerde kunstenaars, net afgestudeerd aan de Kunstacademie in Maastricht, samen bij Artichoque Art Gallery. Zij zijn geselecteerd door curator en kunstenaar Arjen van Prooijen die zelf ook zal exposeren.

Openingstijden

Vrijdag 18.00 – 22.00, zaterdag 12.00 -18.00 en zondag 12.00 – 18.00

Entree gratis. Gelieve van te voren aan te melden i.v.m. catering.