André Kok (Schayk, 1961) studeerde van 1980 tot 1986 aan de Stadsacademie voor toegepaste kunsten in Maastricht. Hij studeerde af in de richting TEHATEX. Daarna volgde hij een marketingopleiding bij het Centrum Vakopleiding. Direct na zijn afstuderen is André Kok doorgegaan met het maken van tekeningen, schilderijen en grafieken.

Het werk van André Kok is dan weer figuratief, dan weer puur abstract. Soms ontstaat er een combinatie van figuratieve en abstracte vormen. In de laatste jaren is er een tendens naar abstracter werk ontstaan. De werken hebben keer op keer een emotionele lading: emoties die ontstaan door zijn persoonlijke beleving van menselijke interacties, beschouwing van mens en wereld én beschouwing van de natuur. Dit uit zich in een uitbundig kleurgebruik en in een krachtige, expressieve lijnvoering.

lees meer

Planetary-gods-Arvid Henkes

Naarmate Arvid ouder werd begon hij ook zelf te experimenteren met de verschillende vormen van kunst. Naast de klassieke beeldhouw- en schilder kunst vindt hij ook zijn weg in het grafisch ontwerpen. Daarnaast houdt hij zich bezig met grote grafisch ontworpen fotokunstwerken.

Arvid is dagelijks bezig met zijn persoonlijke creatieve ontwikkeling. Er zullen nog veel kunstwerken vanuit zijn gedachten de realiteit betreden. Zijn motto: ”Bringing your imagination to reality”.

Zijn werken zijn ook te zien bij Gallery Bell’Arte